Danmarksfilm på 19 sprog

 

 "Et liv i Danmark" lagde grunden til Krithfilm. Med en partner i Odense bød vi på opgaven og vandt: En 90 minutters Danmarksfilm til nye medborgere versioneret til 19 forskellige sprog.  

Filmen blev indtil 2012 brugt som forberedelse til den såkaldte indvandringsprøve og giver svar på 101 konkrete spørgsmål om det danske samfund - de fleste besvares flere gange. Alligevel kan filmen også ses som film.

Trods det politisk følsomme område blev filmen godt modtaget. Daværende integrationsrådgiver – og nuværende minister, Manu Sareen (R), var begejstret (anmeldelse link). Og af filmanmelder Morten Pihl blev Krithfilms tilrettelægger Kristine Søndergaard Madsen nævnt side om side med PH, Jørgen Leth og Max Kestner, der alle har lavet Danmarksfilm.

 

 ny-manu-saren-information

 

Filmanmelder Morten Pihl skrevEn håndværksmæssig solid, ultratraditionel oplysningsfilm med en velvalgt Puk Scharbau som en elementært belærende guide for, hvordan man skal opføre sig som mønster-udlænding i Danmark. Der er dog også udsagn fra velintegrerede indvandrere, så afgjort filmens mest levende og interessante, måske også for målgruppen.